Teknoloji

Ford, GM ve Stellantis’teki grevin maliyeti 10 milyar doları aştı

Michigan merkezli ekonomik danışmanlık şirketi Anderson Economic Group (AEG), Birleşik Otomotiv Çalışanları Sendikası’na bağlı çalışanlar tarafından General Motors (GM), Ford ve Stellantis aleyhine dava açtı. “Ayağa kalk”Çağrılan grevle ilgili son analizlerini paylaştı.

AEG’den yapılan açıklamada, otomotiv işçilerinin grevinin doğrudan maliyetinin 6 haftada 10,4 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Bu maliyetin yaklaşık 650 milyon dolarının fiyat kaybı, 4,3 milyar dolarının üretici kaybı, 3,3 milyar dolarının tedarikçi kaybı, 2 milyar dolarının ise bayi, müşteri ve diğer zararlardan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, sendikanın 3 otomobil üreticisiyle geçici anlaşmaya varmasından önce işten çıkarılan işçi sayısının 56 bini aştığı bildirildi.

GEÇİCİ ANLAŞMA YAPILDI

UAW’nin yaklaşık 150 bin işçiyi kapsayan yeni sözleşme için Ford, GM ve Stellantis ile yaptığı görüşmelerde mevcut sözleşmenin bitiş tarihi olan 14 Eylül itibarıyla anlaşmaya varılamaması üzerine Michigan’daki 3 fabrikada greve gidilmesi kararı alındı. Missouri ve Ohio’da.

Grev 15 Eylül’de başladı ve sendikanın 88 yıllık tarihinde ilk kez üç otomobil firmasının işçileri birlikte greve çıktı.

UAW, şirketlerle yaptığı pazarlık sürecinde grevi farklı fabrika ve parça dağıtım merkezlerini de kapsayacak şekilde genişletti ve grevdeki toplam işçi sayısı 45 bini aştı.

Sendika, 26 Ekim’de Ford, 28 Ekim’de Stellantis ve 30 Ekim’de GM ile süresiz anlaşmaya varıldığını ve işçilerin işlerine döneceklerini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu